keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Aktiivijäsenyys - miten, mitä ja miksi?

Olisiko sinusta aktiivijäseneksi?

Suomen Hopeanuoli-fanit ry tarvitsee jatkuvasti uusia aktiivijäseniä riveihinsä. Aktiivijäseneksi voi ryhtyä kuka tahansa yhdistyksen jäsen, tukijäsen tai lapsijäsen. Aktiivijäsen siis tekee aktiivisesti jotain yhdistyksen toiminnan eteen - lienee sanomattakin selvää, että ilman aktiivijäseniä ei olisi koko yhdistystä.

Miten pääsen aktiivijäseneksi?

Liityttyäsi yhdistyksen jäseneksi saat tunnuksen tälle nettisivustolle. Sisäänkirjautuneena pääset käyttämään sivuston foorumia, jossa voit ilmoittautua topiciin Kiinnostaako aktiivijäsenyys? Tällöin tunnuksellesi lisätään oikeus käyttää yhdistyksen toiminnan suunnitteluun liittyviä osioita - toiminnan suunnittelu, jäsenlehti, sivusto ja foorumi, sekä tapahtumat. Voit niiden avulla seurata, mitä kaikkea on suunniteltu, tehdä itse aloitteita ja ehdotuksia siitä, mitä voitaisiin tehdä ja miten, sekä ilmoittautua mukaan järjestämään ohjelmaa - esimerkiksi kirjoittamaan artikkelin jäsenlehteen tai auttamaan Ginga Roomin pidossa jossain conissa.

Mitä teen aktiivijäsenenä?

Aktiivijäsenenä voit ottaa osaa monipuolisesti yhdistyksen toiminnan järjestämiseen. Voit joko keskittyä omien mielenkiinnonkohteidesi ja taitojesi mukaisiin juttuihin tai olla yleismiesjantusena auttamassa kaikkialla, missä apua tarvitaan! Aktiivijäsenet toimivat vapaaehtoispohjalta, joten pakko ei ole tehdä mitään sen enempää kuin itse haluaa.

Esimerkkejä, mitä voit aktiivijäsenenä tehdä:

- Tehdä ehdotuksia ja ottaa kantaa yhdistyksen toimintaan ja sen kehittämiseen.

- Osallistua jäsenlehden tekoon.

- Osallistua nettisivujen sisällön ja ulkoasun kehittämiseen.

- Tehdä sisältöä yhdistyksen Youtube-kanavalle.

- Suunnitella ja järjestää kilpailuja yhdistyksen toimesta.

- Suunnitella tulevia tapahtumia ja ilmoittautua itse mukaan tekemään niissä jotain.

- Perustaa Ginga-kerhon omalle paikkakunnallesi tai lähialueellesi.

- Ideoida ja toteuttaa kaikenlaista muuta yhdistyksen toimintaperiaatteisiin sopivaa Ginga-toimintaa.

Miksi aktiivijäseneksi?

Oletko joskus miettinyt, että yhdistys voisi tehdä jonkun tietyn jutun tai että tämän tai tuon asian voisi tehdä eri tavalla? Paras tapa edistää näitä asioita on tulla itse mukaan tekemään ja suunnittelemaan. Tekemistä riittää aivan varmasti jokaiselle innostuneelle ja mitä enemmän aktiiveja saadaan, sitä enemmän ja laadukkaampaa Ginga-toimintaa yhdistys kykenee tarjoamaan. Uudet ideat niinikää auttavat kehittämään toimintaa.

Aktiivijäsenenä myös tutustuu aivan eri tavalla toisiin yhdistyksen jäseniin, saa mukavia samanhenkisiä tuttuja ja pääsee kunnolla kiinni Ginga-harrastukseen myös tämän sosiaalisemman toiminnan osalta. Uudet aktiivit otetaan ilolla mukaan, eikä ketään jätetä ulkopuoliseksi.

Aktiivijäsenenä voi kokea onnistumisen hetkiä, kun oma tuotos komeilee jäsenlehdessä, nettisivuilla tai youtubekanavalla, tai kun Hopeanuoli-ohjelma, jota olet mukana järjestämässä, saa hyvää palautetta.

Aktiivijäsenet ovat elintärkeitä yhdistykselle ja ilman aktiivista toimintaa ei olisi koko yhdistystäkään.

Lähde: Tämä linkki.

1 kommentti:

  1. Minulla on tismalleen samanlaisia ongelmia. Eli löytyy halua auttaa, mutta eri syistä sitten ei löydy riittävästi uskallusta.

    Kiitos palautteesta, voi sitä antaa ihan hyvin muunkin asian yhteydessä. Harmi vain, ettei nyt ole ollut englanniksi kovin kummoisia juonipaljastuksia esim. Orionista tai vaihtoehtoisesti en ole uskaltanut asioiden epäselvyyden takia ryhtyä niitä julkaisemaan. Ja jos ne taas tulevat myöhässä niin yleensä minulla on siinä vaiheessa jo manga hankittuna.

    VastaaPoista

Kommentteja valvotaan. Lähetä viestisi kuitenkin ihan rauhassa hyväksymistä odotellessa.

Kuvaa klikkaamalla liityt lukijaksi