perjantai 14. helmikuuta 2014

Weed Gaiden on ilmestynyt!

Weed Gaiden on ilmestynyt tänään, 14.2.2014 alueiden lehtipisteille. Gaiden sisältää viisi lyhyttarinaa: Yumemiru Senshitachin, Lonely Ronin, Hanakon, Shion no Kazen ja Mel no Tabidachin. Sekä alusta löytyy värisivuja.

Mangan hinta on 6,20 € ja täältä voit katsoa paikkakuntasi lähimmän lehtipisteen.
(c) Urumi
Mitä mangassa tapahtuu? Spoilereita.

Mel no Tabidachi (suom. Melin matkaanlähtö) kertoo Melistä joka on matkalla Weedin luokse. Jodie koira huomaa kultaisennoutajan juomassa ja tarjoaa sille ruokaa. Sen jälkeen koiran perhe matkaa huvilalle, mutta joutuu kahden vankikarkurin pysäyttämäksi. Mel juoksee paikalle ja pelastaa mm. Jodien. Miehet kidnappaavat perheen ja karkaavat audon kyydissä. Mel menee Lewis koiran luo, joka kuuluu paikalliseen Justice-järjestöön. Sen tehtävä on siis hoitaa kaupungin turvallisuutta ja vapaaehtoiset ovatkin koiria. Ne onnistuvat löytämään miesten olinpaikan ja polisiikin saapuu paikalle. Melin matka jatkuu takaisin Ohuun vuorille.

Lonely Ronissa Ron-niminen tanskandoggi karkaa kotoa surkeiden elinolosuhteiden takia. Matkallaan koira törmää hylätyssä talossa oleskelevaan Buruun, jolla on erimielisyyksiä alueen villikoiralauman kanssa. Buru on haavoittunut sillä villisika puri sitä mahaan metsästysretkellä. Kai pyytää Ronia tuomaan vettä, jolloin kahakka koirien välillä alkaa. Ron menee takaisin koirien luo luultuaan ystävänsä kuolleen ja tiedustelee erimielisyyksien syistä. Buru oli nimittäin syönyt reviirillä fasaanin, jota ei hyväksytty. Ron voittaa johtajakoiran ja Burun kunto kohenee.

Shion no Kaze (suom. Siionin tuuli) kertoo Kenta-nimisen pojan perheen elämästä, kun hänen äitinsä on sairaalassa. Ajomatkalla perhe törmää koiranpentuun, jolla on leipää suussaan. Kentaa kiusataan koulussa ja poika viettää aikaansa pennun ja sen emon kanssa. Yhtenä päivänä Shionin äiti löydetään varisten kiusaamana, menehtyneenä ja ei kulu aikaakaan kun perheen äiti kuolee syöpään. Lopuksi Kenta vastustaa kiusaajiaan kasvaen vahvemmaksi.

Hanako kertoo Yoshihiro Takahashin omasta koirasudesta, joka karkailee aina vähän väliä. Vähitellen sille alkaa tulla virtsankarkailua ja Hanako lakkaa syömästä. Hanako vuotaa verestä ja hänellä todetaan abskessi kohdussa. Leikkauksen jälkeen koira ei herää, jolloin sille jätetään hyvästit. Lopuksi mainitaan miten Hanako söi pionin nuppuja ja siitä huolimatta kasvi ei kuollut. Pioni kuihtui vasta koiran kuoltua.

2 kommenttia:

  1. Olenko ainoa jota ihmetyttää/suor. ärsyttää - HUOM. en ole ostanut kyseistä mangaa vielä, Anttilan sivuilta kuvaa katselin -, että miksi Mel - onko se edes Mel? - on liitetty takakannessa olevan kuvan päälle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi tuollaista kommenttia ei ole tullut, joten vaikea sanoa. Melhän on liitetty samalla tavalla alkuperäisessäkin ja koira on toistamiseen vielä Jeromen selässä.

      Kai tuolla on sitten korostettu hahmon osallisuutta Gaidenissa.

      Poista

Kommentteja valvotaan. Lähetä viestisi kuitenkin ihan rauhassa hyväksymistä odotellessa.

Kuvaa klikkaamalla liityt lukijaksi