keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

FutagoShop ei enää PurePlasticin jälleenmyyjä

PurePlastic kirjoitti Facebok-sivuillaan, ettei FutagoShop enää kuulu PurePlasticin jälleenmyyjiin.

"Minun on ikäväkseni ilmoitettava, että FutagoShop ei ole enää osa jälleenmyyjiämme. Syynä ovat kaupan myymät ja ilmaiseksi jakamat tekijänoikeuksia loukkaavat tuotteet Ginga-sarjasta.

FutagoShop sai ensimmäisen huomautuksen noin kuukausi sitten, kun sain tietää heidän myyvän piratoituja Last Wars -mangan kansikuvista ja värisivuista tehtyjä julisteita. Tuotteet poistettiin heti ja asia tuntui etenevän yhteisymmärryksessä.

Ikävä kyllä ymmärsin tilanteen väärin ja tuotteiden poistamisen sijaan FutagoShop alkoi aktiivisesti mainostaa tilaustensa mukana jaettavia ilmaisia pinssejä, joiden kuvat ovat suoraan Ginga-sarjojen mangasta tai animeista. FutagoShopilla ei ole tekijänoikeuksien omistajien (Takahashi, Toei Animation ym.) lupaa valmistaa tuotteita. Suurin osa pinsseistä on annettu kaupanpäällisinä, mutta FutagoShopin omistajat ovat myös myyneet niitä Facebook-ryhmässä ja Tradera-nettihuutokaupassa.

Ei-lisensoitujen oheistuotteiden valmistus on jo itsessään ongelmallista, mutta niitä toimitettiin samassa erässä PurePlasticin lisensoitujen tuotteiden kanssa, mikä on erittäin haitallista PurePlasticin brändille. Aitojen Ginga-oheistuotteiden valmistus on erittäin harvinaista ja tästä johtuen monet ihmiset ovat tahtoneet varmistaa, ovatko PurePlasticin tuotteet varmasti aitoja.

Kävin asiasta pitkän keskustelun FutagoShopin edustajan kanssa, mutta emme päässeet yhteisymmärrykseen, mikä johtunee todennäköisesti erilaisista tekijänoikeuslaista maissamme.

Kokonaisuudessaan tahtoisinkin pyytää anteeksi asiakkailtani, jotka ovat ostaneet PurePlasticin tuotteita FutagoShopista ja samalla tukeneet tekijänoikeutta loukkaavien oheistuotteiden valmistusta. PurePlasticin tarkoituksena on aina ollut ja tulee olemaan aitojen, lisensoitujen oheistuotteiden valmistaminen sekä niiden saattaminen helposti asiakkaiden ulottuville. Tulevaisuudessa tutustumme jälleenmyyjiimme tarkemmin emmekä hyväksy jälleenmyyjiä, jotka valmistavat itse tuotteita ilman lisenssioikeuksia.

FutagoShop ei tahtonut kommentoida tätä viestiä."

1 kommentti:

  1. Outstanding story there. What occurred after? Take
    care!

    VastaaPoista

Kommentteja valvotaan. Lähetä viestisi kuitenkin ihan rauhassa hyväksymistä odotellessa.

Kuvaa klikkaamalla liityt lukijaksi