keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Hesarin juttu Takahashin vierailusta

Helsingin Sanomat kirjoitti seuraavanlaisen jutun Takahashin Suomen vierailusta:
(c) Helsingin Sanomat, kuva: Aada Färding.
"Lauantaina lukuisat eri-ikäiset mangafanit jonottivat kauppakeskus Kampissa Helsingissä tavatakseen japanilaisen Yoshihiro Takahashin.

Nimi ei välttämättä sano äkkiseltään mitään, mutta hänen tuotantonsa on monelle suomalaiselle hyvin tuttua.

Takahashi on nimittäin piirtänyt Hopeanuoli-mangan, josta tehtiin sittemmin myös animesarja. Se julkaistiin Suomessa alun perin vuonna 1989 neljän VHS:n kokonaisuutena ja sarja sai suuren suosion.

Hopeanuoli kertoo eri puolilta Japania olevista taistelukoirista. Koirat yhdistyvät armeijaksi tappaakseen ihmisiä terrorisoivat jättiläiskarhut, joita johtaa häiriintynyt, punaharjainen Akakabuto. Päähenkilö Hopeanuoli on akita-koiranpentu jonka kohtalo on taistella Akakabutoa vastaan.

Nyt-liite kirjoitti vuonna 2016, että sarja on aiheuttanut monille suomalaislapsille painajaisia ja istuttanut elinikäisen pelon karhuja kohtaan.

TAKAHASHI vierailee Suomessa viikonlopun ajan ja jakaa nimikirjoituksia Kampin ala-aulassa.

Nimikirjoitus tehdään sitä varten erikseen tehdylle levylle, joka on kuvitettu Takahashin piirroksella ja maksaa 32 euroa. Nimikirjoitusjonoon on pitänyt myös etukäteen varata paikka ja tilaisuus on loppuunmyyty.

Lauantaina aulassa oli pitkä jono, joka koostui pääasiassa aikuisista ja teini-ikäisistä. Jokaisella fanilla oli aikaa vaihtaa muutamia sanoja piirtäjän kanssa tulkin avustuksella.
Paikalle olivat saapuneet muun muassa suuret Hopeanuoli-fanit Toni Itäluoma, Nadja Susivainio sekä Jukka Susivainio.

Itäluoma kertoo tulleensa paikalle Vaasasta asti nimikirjoitusta varten. Hän näki Hopeanuolen ensimmäistä kertaa jo päiväkoti-ikäisenä.

”Muistan, että jouduin jostain syystä aina olemaan leikeissä Akakabuto, joka tapettiin leikin lopuksi.”

Nadja Susivainio kertoo nähneensä Hopeanuolen ensimmäistä kertaa vuonna 1991, jolloin hän oli 7-vuotias. Hänestä tuntuu, ettei tuolloin ollut vielä niin tarkkaa, mitä ohjelmia lapset voivat katsoa.

”Ei siitä jäänyt mitään traumaa kuitenkaan”, hän sanoo.

Hopeanuoli on tuonut myös ihmisiä yhteen. Susivainiot tapasivat animen harrastajatapahtumassa, ja yhteisen fanituksen myötä heistä tuli pari.

”Hopeanuoli on saanut siis ihmisiä jopa menemään naimisiin”, Nadja Susivainio toteaa."

1 kommentti:

  1. Yllättävän hyvä saavutus ottaen huomioon, miten myöhään ilmoitus tapahtumasta julkaistiin.

    VastaaPoista

Kommentteja valvotaan. Lähetä viestisi kuitenkin ihan rauhassa hyväksymistä odotellessa.

Kuvaa klikkaamalla liityt lukijaksi